Ostatni produkt

polityka prywatności

22 marca 2013 w życie wchodzą nowe przepisy Prawa telekomunikacyjnego dotyczące plików cookies (ciasteczka).

Zapoznaj się z wszystkimi ciastkami, które nasz skrypt generuje.

 

Po stronie klienta

Narzędzie po stronie klienta przechowuje informacje na temat wybranego przez użytkownika języka, w jakim wyświetlana jest strona. Te informacje przechowywane są w ciasteczku (cookies) o nazwie “sLanguage” i wyłączenie go spowoduje, że niemożliwym będzie przeglądanie strony w różnych językach jeśli jest przetłumaczona na kilka języków.

Dodatkowo zapisywane są do ciasteczka (cookies) dane użytkownika, który wypełniał formularz zamówienia, ale w pewnym momencie zrezygnował z dalszego jego wypełniania by przejść na inną podstronę. Dane przechowywane będą do wyłączenia przeglądarki. Nazwy ciastek przechowujących te dane: sFirstName, sLastName, sCompanyName, sStreet, sZipCode, sCity, sPhone, sEmail.

Jeśli klient w koszyku naciśnie na przycisk “zapamiętaj koszyk” to utworzy się ciasteczko (cookies) o nazwie sCustomerpl, które przechowywać będzie przez 72 godziny zaszyfrowane id tymczasowego zamówienia.

Skrypt przechowuje także w zmiennej sesyjnej (sessions) id tymczasowego zamówienia jeśli użytkownik doda jakiś produkt do koszyka. Przechowywanie tych danych wymagane jest do prawidłowego działania skryptu.

I wreszcie, klient składając zamówienie przekazuje swoje dane osobowe i teleadresowe, które zapisywane są w bazie danych zamówień.


Kontakt

Dane firmy zbierającej dane:  TRIDEC Sp. z o. o.
Tel. 790415451
W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt sklep@ekocell.pl.

Dane zbierane podczas zamawiania

Podczas składania zamówienia na nasze produkty poprosimy Ciebie o podanie imienia, nazwiska, numeru NIP, adresu zamieszkania, numeru telefonu, adresu email, adresu strony internetowej itp.

Dane zbierane automatycznie

Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty np. Twój adres IP, rodzaj przeglądarki, nazwa systemu operacyjnego itp. Służą one dla celów statystycznych.


Wykorzystanie ciasteczek (cookies)

Na naszej stronie ciasteczka służą do:

  1. przechowywania informacji o użytkowniku - własne Cookies - wymagane podczas, wysyłania zamówienia, wysyłania zapytania przez formularz zamówienia
  2. celów statystycznych - zewnętrzne Cookies - Google Analytics (administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA)
Jeśli cenisz swoją prywatność i nie zależy Ci na korzystaniu z powyższych funkcji serwisu to możesz wyłączyć obsługę ciastek w przeglądarce ».

Zmiany danych osobowych


Danych użytych podczas zamawiania naszych produktów nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią wystawionej faktury VAT. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

Wykorzystanie Twoich danych

Twoje dane nie będą sprzedawane podmiotom trzecim.

  1. Dane zbierana podczas składania zamówienia są wymagane i wykorzystywane w celu realizacji zamówienia oraz wystawienia faktury VAT.
  2. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.
  3. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.
  4. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
  5. W przypadku naruszenia prawa lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

Zabezpieczenie danych osobowych

Twoje dane przechowywane są w bazie danych, która jest zabezpieczona przed wglądem osób trzecich.

Zmiany polityki prywatności

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.